Africa is a Great Country


Möt det urbana Afrika! Fotografen Jens Assurs nedslag i storstäderna på den afrikanska kontinenten är lika högaktuella som konstnärliga skildringar av den snabba utvecklingen och förändringen som sker där just nu.

Bilderna utmanar också – självsäkert och sällsynt – den dominerande vinkeln i mediernas rapportering från Afrika. I stället för katastrofer möter publiken en hyperurban livsstil, den snabbt växande medelklassens arbete och fritid, ett trendmedvetet kultur- och nöjesliv, kreativa entreprenörskap  och de gigantiska metropolernas arkitektur, utbredning  och väldiga infrastrukturer.

I 40 fotografier i storleken 2,5 x 3,5 meter – med storformatskamerans hela bildomfång och precision – porträtteras människor och miljöer i  städer som t ex Maputo i Moçambique, Dar es-Salaam i Tanzania, Kigali i Rwanda, Lagos i Nigeria och Accra i Ghana.

Till bilderna hör också en bok med afrikanska röster om de stora städernas samtid och framtid – afrikanska författare, journalister, forskare och opinionsbildare. Boken finns att köpa i vår butik på denna sida

Africa is a Great Country på Liljevalchs är öppningen för den turnerande utställningen som kommer att visas i flera svenska städer 2013-2014 och i tre afrikanska huvudstäder under 2014.

Se kalendariet