Våra partners


logo-sida

Många människor i Afrika har fått det bättre de senaste 20 åren. Fattigdomen minskar, medellivslängden ökar och fler barn än någonsin överlever sitt första levnadsår. Det svenska biståndet kan ofta göra stor skillnad genom att skapa förutsättningar för människor att förändra sin situation. Det kan handla om en ny lag som ger människor rätt till marken de bor på, möjlighet att ta ett lån för att starta företag eller att kunna skicka sina barn till skolan.

Sida samarbetar med flera av länderna från Africa is a Great Country. Läs mer om vad biståndet åstadkommer och de frågor utställningen väcker sida.se/africaisagreatcountry

Har du fel afrikabild? Testa dig här africaisgreat.sida.se


logo-kinnevik

Investment AB Kinnevik grundades 1936 och representerar därmed en mer än sjuttiofemårig företagartradition under samma grupp av huvudägare. Kinneviks syfte är att bereda vinst till sina aktieägare, i huvudsak genom värdeökning i sin portfölj av tillgångar. Mer än 90% av investeringarna finns inom mobiltelefoni, online och media. Kinnevik har länge investerat i utvecklingsländer vilket har gett en betydande exponering mot konsumentsektorer i dessa marknader. Kinnevik har investerat i Afrika i mer än tjugo år och genom våra innehav har vi starka marknadspositioner inom telekom, online och media i mer än 15 afrikanska marknader.


logo-mtg

MTGs ambition har alltid varit att hitta och agera långsiktigt och att ligga steget före. Vi lanserade vår första fri-TV-kanal, Viasat1, i Ghana i december 2008. Fyra år senare är vi redan verksamma i Kenya, Nigeria, Uganda, Tanzania, Guinea och Centralafrikanska republiken, och har ett produktionsbolag, Moderna Africa Productions i Ghana. Modern Times Group (MTG) är en internationell mediekoncern med verksamhet på fyra kontinenter inom fri-TV, betal-TV, radio och TV-produktion. MTGs Viasat Broadcasting sänder fri- och betal-TV via egen satellitplattform och tredjepartsnätverk, samt distribuerar TV-innehåll över internet. MTG är störst inom kommersiella radio i Norden och Baltikum. MTG Studios inehåller företag som producerar ett brett utbud av innehåll genom Strix Television, Paprika Latino och Moderna Africa Productions.

logo-afrika

Afrikagrupperna samarbetar med ca 40 partnerorganisationer i Angola, Moçambique, Namibia, Sydafrika och Zimbabwe för en rättvisare värld. Delar av arbetet förs i Sverige och Europa med information och påverkan. Vi stödjer också Västsaharas kamp för frihet.

Ett av våra uppdrag är att arbeta för att förändra bilden av Afrika, och vi är därför glada att samarbeta med Jens Assur inom projektet Africa is a Great Country!

Läs mer om vår del av samarbetet på afrikagrupperna.se/africaisagreatcountry


logo-millicom

Millicom erbjuder digitala produkter och tjänster till nya marknader. Genom varumärket Tigo, som kommer från det spanska ordet "CONTIGO" vilket betyder "med dig", hjälper vi tiotals miljoner människor i Latinamerika och Afrika att vara uppkopplade, främst genom sina mobila enheter. Idag erbjuder Millicom produkter och tjänster som mobiltelefoni, betal-TV, fast och mobil tillgång till internet, mobil hälso-och mobila finansiella tjänster i 15 tillväxtmarknader i Latinamerika och Afrika.


logo-postkod

Africa is a Great Country får stöd av Svenska PostkodLotteriet genom PostkodLotteriets Kulturstiftelse. Kulturstiftelsen är en av de 40 organisationer som får ta del av PostkodLotteriets hela överskott. Genom att ge finansiellt stöd till nyskapande och gränsöverskridande kulturprojekt som har positiv social effekt för en större grupp människor och främjar samarbete över gränser samt folkbildning om kulturarv, verkar Kulturstiftelsen i linje med PostkodLotteriets vision: En bättre värld för människor, djur och miljö.